Prosti čas

Otroci na obisku 

Datum objave: 3.5.2022

Zapisala: Mojca Klug, profesorica

 

Obiskovanje je lepa navada. Ljudje se srečamo, se pogovarjamo, kaj dobrega pojemo in popijemo. Čeprav sodobni čas teče hitreje, je lepo, da si kdaj pa kdaj vzamemo čas za druženje z drugimi. Priporočljivo je, da obisk najavimo vsaj nekaj časa prej in preverimo ali smo zaželeni oziroma ali ima gostitelj čas in voljo, da nas sprejme. V kolikor pa na obisk prihajamo z otroki, pa se z njimi pogovorimo o pravilih, ki veljajo med obiskom.

 

Dolgočasje ni vedno prepovedano 

Datum objave: 29.10.2019

Zapisala: Mojca Klug, profesorica

 

Otroci se morajo čimprej navaditi potrpežljivosti, reda in čakanja. Življenje je ena velika čakalnica. Kar naprej nekaj čakamo, kajne? Ko smo mladi, je čakanje še posebej naporno. Zato je dobro, da starši in vsi drugi ki delamo z otroki, te mlade dušice naučimo tudi počakati, predvsem pa ob tem doživeti mir.

Otrok kuha in pomaga v kuhinji

Datum objave: 29.10.2019

Zapisala: Mojca Klug, profesorica

Abraham Maslow je bil ameriški psiholog, ki je živel v obdobju od leta 1908 do leta 1970 in je najbolj znan kot utemeljitelj hierarhije človekovih potreb. Fiziološke potrebe so po Maslowu za človeka bistvene in pomembne za to, da sploh preživi in nato zadovoljuje ostale svoje potrebe. 

Otrok v sozvočju z naravo

Datum objave: 22.10.2019

Zapisala: Mojca Klug, profesorica

Otrok, ki je z odraslimi že od malega veliko v naravi, se srečuje z različnimi življenjskimi situacijami. S ptičjim mladičkom, ki je poginil, ker je padel iz gnezda, ranjeno ali zapuščeno živalco in množico mravljic, ki obtežene s tovorom v dolgi ravni črti hitijo proti mravljišču.

Otroci in prosti čas

Datum objave: 10.9.2019

Zapisala: Mojca Klug, profesorica

Program osnovne šole obsega obvezni program in razširjeni program. Danes se bomo posvetili slednjemu. Pravzaprav bomo govorili o času, ki našim otrokom in mladostnikom ostane, ko opravijo vse, kar je v šoli obvezno. O njihovem prostem času. 

Otroci in sproščanje

Datum objave: 15.1.2019

Zapisala: Mojca Klug, profesorica  

Če primerjam svoje otroštvo z otroštvom, ki ga preživljajo otroci danes, bi prisegla na tisto, ki smo ga živeli mi, ki smo zdaj že odrasli. Ker ni bilo vsega na pretek, sem se znala bolj razveseliti drobnih stvari, mnogo več časa sem preživela v naravi in čas je tekel precej počasneje. 

Hoja po gozdu je koristna za otroke in odrasle

Datum objave: 31.10.2017

Zapisala: Mojca Klug, profesorica

Krompirjeve počitnice so končno tu. Tistih, ki boste v tem času zares pobirali krompir na polju, po čemer so jesenske počitnice dobile ime, je verjetno le peščica. Večina si bo ta teden zapolnila z različnimi drugimi dejavnostmi. Če vam zmanjka idej, vam ponujam nasvet: pojdite v gozd.