Klub Ajda

Aktualni članek

Tako začetke kot konce različno doživljamo in eden od koncev, ki se ga večina veseli, je konec pouka v tekočem šolskem letu. Veselimo se ga povečini vsi, mladi učenjaki, učitelji in drugi strokovni delavci, pa seveda tudi starši. Še posebej zato, ker konec pouka hkrati napoveduje začetek težko pričakovanih počitnic in dopuste.

 

Tudi šolsko leto 2021/22 počasi leze h koncu, ob tem pa učenci in vsi drugi deležniki brzimo, da bi iz njega iztisnili še tiste »zadnje kapljice«. 

Da bi se pouk v tem šolskem letu za vaše otroke in vas, dragi starši, čimbolj mirno zaključil, smo vam pripravili nekaj nasvetov, ki si jih lahko preberete tukaj.

 

 

Strokovne vsebine za starše šolarjev in dijakov

 

Z vstopom v šolo za šolarja in starša zgodijo številne spremembe. Obseg obveznosti in pričakovanj se poveča, prostega časa je manj, a hkrati je to začetek novega zanimivega obdobja. Šolarji navežejo nove prijateljske vezi, izkusijo in spoznavajo novosti ter se skozi različne izkušnje učijo za življenje.

 

Ob šolskih obveznostih se šolarji posvečajo obšolskim dejavnostim in druženju s prijatelji ter spoznavanju okolja v katerem živijo. So vedoželjni novega znanja in izkušenj, in vedno pripravljeni na nove izzive.

 

Izzivi, dileme in druge bolj ali manj zahtevne situacije nas spremljajo vse življenje. Pomembno je, da ima vsakdo v teh trenutkih na voljo uporabne in koristne informacije, ki so mu v pomoč pri iskanju rešitev in odgovorov. Skupaj z našimi strokovnimi sodelavci Kluba Ajda se vseskozi trudimo, da pripravljamo aktualne članke s področja vzgoje, igre, higiene, ustvarjanje, preživljanja prostega časa, različnih tehnik učenja in branja. Članki so razvrščeni v rubrike in so na voljo TUKAJ.