Klub Ajda

Aktualni članek

Pohvalimo otroka, kadar naredi nekaj za dru­gega, deli igrače. Morda skupaj pripravimo njegova oblačila in stvari, ki jih ne potrebuje več, za tiste, ki jih potrebujejo. Govorimo o čustvih in glasno razmišljaj­mo o čustvih drugih v določenih situacijah, na primer, ko skupaj gledamo risanke, filme, poročila. Otrok bo tako imel priložnost razvijati empatijo, ki mu bo poma­gala izstopiti iz lastnih čevljev v čevlje drugega. To je proces in je malo odvisen tudi od osebnostnih lastnosti otroka, njegovega temperamenta. Nekateri potrebujejo veliko vodenja, drugim se zdi, kot da jim je to prirojeno.

 

 

Strokovne vsebine za starše šolarjev in dijakov

 

Z vstopom v šolo za šolarja in starša zgodijo številne spremembe. Obseg obveznosti in pričakovanj se poveča, prostega časa je manj, a hkrati je to začetek novega zanimivega obdobja. Šolarji navežejo nove prijateljske vezi, izkusijo in spoznavajo novosti ter se skozi različne izkušnje učijo za življenje.

 

Ob šolskih obveznostih se šolarji posvečajo obšolskim dejavnostim in druženju s prijatelji ter spoznavanju okolja v katerem živijo. So vedoželjni novega znanja in izkušenj, in vedno pripravljeni na nove izzive.

 

Izzivi, dileme in druge bolj ali manj zahtevne situacije nas spremljajo vse življenje. Pomembno je, da ima vsakdo v teh trenutkih na voljo uporabne in koristne informacije, ki so mu v pomoč pri iskanju rešitev in odgovorov. Skupaj z našimi strokovnimi sodelavci Kluba Ajda se vseskozi trudimo, da pripravljamo aktualne članke s področja vzgoje, igre, higiene, ustvarjanje, preživljanja prostega časa, različnih tehnik učenja in branja. Članki so razvrščeni v rubrike in so na voljo TUKAJ.