Aktualni članek

Mnenja o tem ali naj otrok med počitnicami dela tudi za šolo ali ne, so različna. Mnogi menijo, da bi se morali otroci zares spočiti in oddahniti od šole in vsakodnevnih obveznosti v zvezi s poukom ter od učenja. Ker so poletne počitnice dolge, učitelji ob vrnitvi otrok v šolo opažajo, da mnogi učenci dva meseca bolj malo pišejo in berejo.

 

Profesorica Mojca Klug je mnenja, da je predvsem veščini branja in pisanja pri začetnikih smiselno utrjevati tudi v času, ko ni pouka in v tokratnem prispevku priporoča vsakodnevno pisanje počitniškega dnevnika.

 

 

Strokovne vsebine za starše šolarjev in dijakov

 

Z vstopom v šolo za šolarja in starša zgodijo številne spremembe. Obseg obveznosti in pričakovanj se poveča, prostega časa je manj, a hkrati je to začetek novega zanimivega obdobja. Šolarji navežejo nove prijateljske vezi, izkusijo in spoznavajo novosti ter se skozi različne izkušnje učijo za življenje.

 

Ob šolskih obveznostih se šolarji posvečajo obšolskim dejavnostim in druženju s prijatelji ter spoznavanju okolja v katerem živijo. So vedoželjni novega znanja in izkušenj, in vedno pripravljeni na nove izzive.

 

Izzivi, dileme in druge bolj ali manj zahtevne situacije nas spremljajo vse življenje. Pomembno je, da ima vsakdo v teh trenutkih na voljo uporabne in koristne informacije, ki so mu v pomoč pri iskanju rešitev in odgovorov. Skupaj z našimi strokovnimi sodelavci Kluba Ajda se vseskozi trudimo, da pripravljamo aktualne članke s področja vzgoje, igre, higiene, ustvarjanje, preživljanja prostega časa, različnih tehnik učenja in branja. Članki so razvrščeni v rubrike in so na voljo TUKAJ.