Šolski program

Domača pisarna

Gradiva za pomoč pri učenju

Aktualni članek

 

Ste vedeli, da je 23. januar mednarodni dan pisanja z roko? Ker pa je pisanje z roko nekaj, kar je navkljub novim tehnologijam vredno ohraniti, tudi v Sloveniji to veščino na pobudo Društva Radi pišemo z roko obeležujemo kar s Tednom pisanja z roko. Ta bo letos potekal od 18. do 22. januarja. Osrednja tema Tedna 2021 je ‘Pišem pismo prijatelju’.

 

O tem, zakaj je pisanje z roko smiselno ohranjati in o pomembnosti izbire pravega pisala pri pisanju z roko, v tokratnem članku piše profesorica Mojca Klug.

 

 

Strokovne vsebine za starše šolarjev in dijakov

 

Z vstopom v šolo za šolarja in starša zgodijo številne spremembe. Obseg obveznosti in pričakovanj se poveča, prostega časa je manj, a hkrati je to začetek novega zanimivega obdobja. Šolarji navežejo nove prijateljske vezi, izkusijo in spoznavajo novosti ter se skozi različne izkušnje učijo za življenje.

 

Ob šolskih obveznostih se šolarji posvečajo obšolskim dejavnostim in druženju s prijatelji ter spoznavanju okolja v katerem živijo. So vedoželjni novega znanja in izkušenj, in vedno pripravljeni na nove izzive.

 

Izzivi, dileme in druge bolj ali manj zahtevne situacije nas spremljajo vse življenje. Pomembno je, da ima vsakdo v teh trenutkih na voljo uporabne in koristne informacije, ki so mu v pomoč pri iskanju rešitev in odgovorov. Skupaj z našimi strokovnimi sodelavci Kluba Ajda se vseskozi trudimo, da pripravljamo aktualne članke s področja vzgoje, igre, higiene, ustvarjanje, preživljanja prostega časa, različnih tehnik učenja in branja. Članki so razvrščeni v rubrike in so na voljo TUKAJ.