Aktualni članek

Vsaj na Svetovni dan Zemlje se za trenutek ustavimo in razmislimo o svojih potrošniških navadah in o tem, kako bi jih lahko izboljšali. Naredimo družinski načrt, kako bomo skupaj skrbeli za naš planet, se ob tem zabavali in prihranili nekaj denarja, ki ga lahko potem potrošimo za kaj takega, kar radi počnemo.

 

Lepi spomini namreč ne nastajajo v nakupovalnih centrih in trgovinah. Najlepši spomini se gradijo, ko zanimivo in zabavno preživljamo prosti čas in smo vsi skupaj. Profesorica Mojca Klug v tokratnem prispevku podaja nekaj eko-nasvetov, ki jih lahko z zgledom in pogovorom prenesemo tudi na otroke in mlade.

 

 

Strokovne vsebine za starše šolarjev in dijakov

 

Z vstopom v šolo za šolarja in starša zgodijo številne spremembe. Obseg obveznosti in pričakovanj se poveča, prostega časa je manj, a hkrati je to začetek novega zanimivega obdobja. Šolarji navežejo nove prijateljske vezi, izkusijo in spoznavajo novosti ter se skozi različne izkušnje učijo za življenje.

 

Ob šolskih obveznostih se šolarji posvečajo obšolskim dejavnostim in druženju s prijatelji ter spoznavanju okolja v katerem živijo. So vedoželjni novega znanja in izkušenj, in vedno pripravljeni na nove izzive.

 

Izzivi, dileme in druge bolj ali manj zahtevne situacije nas spremljajo vse življenje. Pomembno je, da ima vsakdo v teh trenutkih na voljo uporabne in koristne informacije, ki so mu v pomoč pri iskanju rešitev in odgovorov. Skupaj z našimi strokovnimi sodelavci Kluba Ajda se vseskozi trudimo, da pripravljamo aktualne članke s področja vzgoje, igre, higiene, ustvarjanje, preživljanja prostega časa, različnih tehnik učenja in branja. Članki so razvrščeni v rubrike in so na voljo TUKAJ.