Spoštovani starši prvošolcev!

Dobrodošli pri Kopija novi. Od leta 1995 izvajamo storitev Vse za šolo v paketu. Nudimo organiziran nakup delovnih zvezkov in šolskih potrebščin, preko spleta. Storitev izvajamo v tesnem sodelovanju s slovenskimi osnovnimi in srednjimi šolami.

Pri nas boste lahko v mesecu juniju preko spleta naročili vse šolske potrebščine, po seznamu vaše šole, vključno s šolsko torbo in ostalo šolsko opremo.

 

 

 


Delovni zvezki

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport bo za prihodnje šolsko leto (2023-24) financiralo nakup izbranih delovnih zvezkov za učence od  1. do 3. razreda in bodo zato za vašega otroka brezplačni.

 

Zvezki za prvo triado

Ali mora šolar v prvi triadi nujno uporabljati zvezke za prvo triado? 

Praviloma se v prvi triadi uporabljajo zvezki za prvo triado.  Vendar mora šolar uporabljati tiste zvezke, ki jih zanj priporoči učitelj in so zapisani na seznamu vaše šole. 

 

Kakšna je razlika med zvezki za prvo triado različnih blagovnih znamk? 
Vsebina je pri zvezkih priznanih blagovnih znamk, ki so Lili in Bine, Tako lahko, Nande zna in Ajda enaka. Vsi ti zvezki imajo različna črtovja in modro obrobo. ki otroku pomaga pri zbranosti. 

 

Različna črtovja zvezkov za prvo triado

Na voljo so zvezki za prvo triado z vmesno črto, črtasti zvezek, zvezek 1 cm karo in brezčrtni zvezek, v velikosti A4 in B5. Notranjost platnice ima grafitni prikaz pravilne drže pisala ter slikovno ponazorjen pravilen potek pisanja črk. Črtasti zvezek je namenjen učenju pisanja z veliki tiskanimi črkami. Črtasti z vmesno črto je namenjen učenju pisanja z malimi tiskanimi črkami ter učenju pisanja s pisanimi črkami. Zvezek 1 cm karo je namenjen učenju matematike. Brezčrtni zvezek pa je namenjen risanju in ustvarjanju.


 

Seznam šolskih potrebščin vaše šole

Na seznamu vaše šole so zapisane tiste šolske potrebščine, ki so jih učitelji vašega šolarja izbrali za uporabo v prvem razredu. 

 

Nakup šolskih potrebščin
po seznamu vaše šole

Pri Kopija novi vam nudimo storitev Vse za šolo paketu, ki omogoča nakup po seznamu šole, preko spleta. 

Nakup pri nas je zanesljiv in omogoča nakup po točnem seznamu šole. Nakup po seznamu šole je pregleden in omogoča skrben nakup točno tistih potrebščin, ki so jih za vašega šolarja izbrali učitelji. Nakup je enostaven, saj je seznam vaše šole že implementiran v nakupovalno košarico.  

  

Izdelki za prvošolce

 

 

 


 

In to, kar sodi zraven

Nezgodno zavarovanje Ajda 

 

Starši imamo svoje otroke najrajši in jih želimo obvarovati pred vsem hudim. Pri tem se pogosto sprašujemo, kako poskrbeti, da se njihova razigranost, radovednost in smeh pri igri ne bodo končali z jokom in poškodbo. Kljub številnim ukrepom, s katerimi poskušamo otrokom zagotoviti čimbolj varno igro, se padcem in poškodbam vedno žal ne moremo izogniti. Manjše praske in odrgnine bomo hitro pozdravili in jih pozabili, v primeru kakšne hujše poškodbe, pa se za zelo odgovorno odločitev izkaže nezgodno zavarovanje za otroke in mladino. 

 

> Več o nezgodnem zavarovanju Ajda najdete tukaj.

 

Vodnik za starše prvošolcev 

 

Za vas smo pripravili posebno publikacijo, namenjeno staršem prvošolcev. Publikacija vsebuje zanimive in uporabne informacije, ki vam bodo zanimivo branje tekom celega šolskega leta. Izbor tem je širok in pester. Pri ustvarjanju sodelujejo pedagogi iz različnih področij. 

 

> Prelistajte publikacijo Brez skrbi ob vstopu v prvi razred 2023/2024 

 

Klub Ajda 

 

Skupaj z našimi strokovnimi sodelavci Kluba Ajda smo pripravili članke s področja vzgoje, igre, higiene, ustvarjanja, preživljanja prostega časa, različnih tehnik učenja in branja. 

 

> Članke, razvrščene v rubrike najdete tukaj.