Splošno

 

Pogoji poslovanja spletne trgovine www.kopija-nova.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot)Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

 

S spletno trgovino www.kopija-nova.si (v nadaljevanju tudi trgovina) upravlja podjetje Kopija-nova d.o.o. (vsi podatki podjetja), ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja.

 

Za vas smo dosegljivi preko naslednjih kontaktnih podatkov:

  

Pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika (kupca) in trgovine ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.

 

Kupca zavezujejo splošni pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

 

Prodajalec si pridržuje pravico kadarkoli in brez predhodne najave spremeniti pogoje poslovanja.

 

Fotografije so simbolne.

 

Naročanje izdelkov in veljavnost ponudbe 

Za šole, ki pri storitvi Vse za šolo v paketu, smo pripravili Seznam učnih gradiv in šolskih potrebčin (Modre naročilnice), na kateri je zapisano vse, kar otrok potrebuje pri pouku v šolskem letu 2020/2021. Obvezne šolske potrebščine so določili učitelji, ki bodo vašega otroka poučevali v novem šolskem letu. Na seznamu so dodani tudi izdelki, ki sicer niso predpisani, a jih otrok prav tako potrebuje, npr. pisala, peresnice, torbe, ... Naročilo lahko oddate preko hitrega naročila na naši spletni strani, po telefonu ali osebno na podjetju, Meljska cesta 56, 2000 Maribor. Učbenike in delovne zvezke najdete na naši spletni strani pod Šolske potrebščine ter Učbeniki in DZ. Na www.kopija-nova.si vam je na voljo tudi opcija hitrega naročila, kjer enostavno izberete šolo in razred, ki jo bo vaš otrok obiskoval v naslednjem šolskem letu in tako oddate naročilo takoj.

 

V našem interaktivnem spletnem katalogu šolskih potrebščin na www.kopija-nova.si lahko poiščete morebitne dodatne šolske potrebščine, ki bi jih želeli kupiti. Vse izbrane potrebščine lahko kar preko spleta prenesete v košarico. Naročilo lahko oddate tudi po telefonu na 02/23 45 100 od ponedeljka do petka med 8.00-17.00 in v soboto med 8.00-12.00.

 

Ponudba velja do 31. avgusta 2020 oziroma do razprodaje zalog. Posebne ugodnosti iz kataloga pa veljajo do 5.7.2020 oz. do razprodaje zalog.

Če naročate učbenike ali delovne zvezke, je naročilo potrebno oddati do 15. julija 2020, saj vam le tako lahko zagotovimo dobavo učbenikov in delovnih zvezkov.

 

Načini plačila in plačilni pogoji

Za nakup pri nas so vam na voljo številni načini plačila:

 1. Na do 3 obroke s položnicami, zadnji obrok ob prevzemu paketa
 2. Na do 3 obroke s položnicami 
 3. Na do 12 obrokov z obročno plačilno kartico Diners Club
 4. Na do 12 obrokov z obročno plačilno kartico Mastercard ali Visa (samo od izdajatelja NLB)
 5. V enkratnem znesku s plačilno ali posojilno kartico Diners Club**
 6. V enkratnem znesku s plačilno ali posojilno kartico MasterCard, Maestro ali Visa**
 7. Po povzetju*

* Ob prevzemu paketa vam bo Pošta Slovenije zaračunala provizijo za plačilo plačilnega naloga po uradnem ceniku. Provizije ne plačate v primeru, da ste celoten znesek ponudbe poravnali pred dostavo paketa ali v primeru, da paket prevzamete na sedežu našega podjetja.

**Plačilo posameznih obrokov na sedežu podjetja je možno le z gotovino (brez provizije), celoten znesek nakupa pa lahko poravnate tudi s katero izmed plačilnih kartic.

 

Izbira plačila na do 3 obroke je možno od 15.5.2020 do 10.7.2020.

Izbira plačila na do 2 obroka je možna od 11.7.2020 do 31.7.2020.

V mesecu avgustu 2020 plačilo na obroke ni več mogoče. Za plačilo v tem obdobju lahko izberete ostale načine plačila, ki so navedeni zgoraj v točkah od 3. do 8.  

 

 

Izbira števila obrokov preko SMS-a. 

V naši trgovini je možno plačevati tudi z obročnimi karticami oz. karticami z odloženim plačilom Abanke (Visa Electron), NKBM (Visa in Mastercard) in Delavske hranilnice (Mastercard), ki omogočajo izbiro števila obrokov kar preko SMS-a. Pogoje poslovanja in stroške obročnega plačila določi banka izdajateljica s katero ste sklenili pogodbo.

 

Plačilo s plačilnimi oz. kreditnimi karticami:

 • Pogoje za pridobitev kartice določi izdajatelj kartice.
 • Plačnik (podatki o staršu oz. skrbniku) mora biti ista oseba (oz. organizacija) kot je lastnik plačilne oz. kreditne kartice.
 • Po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila.

Plačilo s kartico Diners Club ter karticami NLB z odloženim plačilom

 • Pogoje za pridobitev kartice določi izdajatelj kartice: dinerkartica.si in www.nlb.si.
 • Plačila z obročnimi karticami so možna le za naročila preko spleta.
 • Plačnik (podatki o staršu oz. skrbniku) mora biti ista oseba (oz. organizacija) kot je lastnik plačilne oz. kreditne kartice.
 • Po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila.
 • Pri plačilu z obročnimi karticami plačnik sam izbere želeno število obrokov, določen je minimalni znesek enega obroka, ki znaša 30 evrov.
 • Pri plačilu s karticami NLB z odloženim plačilom se naročniku zaračunajo stroški obročnega plačevanja, ki so odvisni od števila obrokov:
  • pri plačilu na 2 do 4 obroke znašajo stroški obročnega plačevanja 1,80 evra na obrok,
  • pri plačilu na 5 do 8 obrokov znašajo stroški obročnega plačevanja 2,20 evra na obrok, 
  • pri plačilu na 9 do 12 obrokov znašajo stroški obročnega plačevanja 2,40 evra na obrok.

 

V primeru, ko naročate za dva ali več otrok, lahko stroške nadomestila obročnega odplačevanja zmanjšate tako, da naročila za več otrok združite. Kako to storite? Med naročanjem pozorno sledite navodilom.

 

Obveznost plačila

Z oddajo naročila se kupec zavezuje k plačilu. V ta namen mora v postopku oddaje naročila v skladu s tretjim odstavkom 43.c člena Zakona o varstvu Potrošnikov izbrati način plačila. Brez izbire načina plačila kupec ne more oddati naročila. S končno ceno in zneskom za plačilo (skupaj s stroški dostave in pošiljanja) je kupec seznanjen pred oddajo naročila.

 

Dostava in plačilo poštnine

Izdelke, naročene do 3. avgusta 2020, boste prejeli na dom do 20. avgusta 2020*. Izdelke, naročene po 3. avgustu 2020, bomo dostavili v najkrajšem možnem času.

 

Vaša soudeležba pri poštnini znaša samo 3,99 EUR, preostanek do celotne poštnine krije Kopija-nova d.o.o. V primeru pošiljanja naročenih izdelkov v več paketih plačate soudeležbo pri poštnini samo enkrat.

 

Paket vam bo Pošta Slovenije dostavila v treh delovnih dneh. V kolikor vas ob dostavi ne bo doma, vas bo paket čakal še 15 dni na vaši pošti. Ob prevzemu paketa plačate provizijo za plačilo naloga UPN po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

 

*Pri plačilu v treh obrokih po položnicah morata biti poravnana prva dva obroka, da paket odpošljemo.

 

Priporočila za odpiranje pošiljke

Pošiljke vedno odpirajte previdno, da ne poškodujete vsebine. Shranite originalno embalažo in transportno embalažo. Oboje uporabite za morebitno vračilo izdelkov. Ob morebitnem vračilu izdelke varno zapakirajte in priložite opis razloga vračila.

 

Zagotovljene cene

Cene, objavljene v katalogu šolskih potrebščin, zagotavljamo do konca veljavnosti kataloga, to je do 31. avgusta 2020. V obdobju do 5. julija 2020 veljajo posebne znižane cene na označene izdelke v katalogu, po 5. juliju 2020 se izdelki zaračunajo po ceni brez popusta. V vse cene je vključen davek na dodano vrednost.

 

V primeru zvišanja cen  učbenikov, delovnih zvezkov in drugih učnih gradiv s strani založb, se prodajne cene le-teh ustrezno spremenijo.

 

Popust na delovne zvezke

V skladu z Zakonom o enotni ceni knjige (ZECK, uradni list RS, št. 11/2014 z dne 11.2.2014) popust ne velja za delovne zvezke, učbenike in ostale publikacije, pri katerih je od dneva začetka prodaje preteklo manj kot šest mesecev (v skladu z Zakonom v tem primeru velja enotna cena knjige, to je redna cena).

 

Odstop od pogodbe

Odstop od pogodbe je urejen v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. To področje podrobneje opisujejo členi od 43.č do 43.e. Veljajo izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti (v nadaljevanju kupec).  Kupec ima pravico, da kadarkoli, najpozneje pa v 15 dneh od prevzema blaga, podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi moral navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Kupec lahko svojo odločitev o odstopu od pogodbe sporoči telefonsko, na e-naslov ali po pošti (tel: 02 234 51 00, e-naslov: narocila@kopija-nova.si, naslov: Kopija-nova d.o.o., Meljska cesta 56, 2000 Maribor).

 

V primeru, da kupec v roku 15 dni ne prevzame pošiljke, ki se plača po  povzetju, se šteje, da je kupec odstopil od pogodbe. Če kupec izbere kot način plačila predračun in ne plača vsaj dela tega predračuna v roku 15 dni od prejema, se prav tako šteje, da je kupec odstopil od pogodbe. Prodajalec kupca ne terja za plačilo in mu ne dostavi naročenega blaga.

 

Strošek vračila blaga v zvezi z odstopom od pogodbe bremeni potrošnika. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 15 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

 

Kupec mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

 

Kupec blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje blaga, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo blaga, kar pomeni, da kupec s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

 

Vračilo dejanskih plačil bo izvedeno v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Prodajalec lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga.

 

Razprodani izdelki

V posameznih primerih se lahko zgodi, da je zaradi velikega povpraševanja izdelek razprodan. V tem primeru vam tega izdelka ne bomo zaračunali, seveda vam ga tudi ne bomo dostavili. O tem, da je izdelek razprodan, vas bomo obvestili takoj po prejemu naročila. V primeru, da zaradi razprodanega izdelka odstopate od naročila nas o tem obvestite na e-naslov: narocila@kopija-nova.si. Če je izdelek v barvi ali motivu, ki ste ga naročili, razprodan, vam bomo poslali isti izdelek v drugi barvi ali v drugem motivu (ne velja za šolske torbe in nahrbtnike). V kolikor vam lahko namesto razprodanega izdelka ponudimo nadomestni izdelek primerljive kakovosti in po primerljivi ceni, vas bomo o tem takoj osebno obvestili. Če se boste strinjali s pošiljanjem nadomestnega izdelka, vam ga bomo tudi poslali.

 

Možnost napak

Obstaja majhna možnost, da smo kje naredili napako. Morebitni potrebni popravki bodo objavljeni na naši spletni strani.

 

Varovanje osebnih podatkov

Z vašimi podatki bomo ravnali v skladu z zakonodajo ter jih ne bomo dali v uporabo tretjim osebam. Kadarkoli pa lahko v skladu s 73. členom Zakona o varstvu osebnih podatkov pisno zahtevate, da prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja.

 

Garancija

Za šolske torbe, kupljene pri Kopija-novi, jamčimo z najmanj enoletno garancijo. Kupec je ob uveljavitvi garancije upravičen do*: popravila izdelka ali zamenjave za drug izdelek v enaki vrednosti ali vračila kupnine. Garancija se uveljavlja na vse okvare izdelkov, ki niso posledica obrabe ali fizične poškodbe. Garancija ne velja za poškodbe kot so vreznine, zlomi, ipd., ki so povzročene zaradi nepravilne uporabe izdelka. V primeru zamenjave šolske torbe se vam rok garancije ne podaljša (velja od dne nakupa prvotnega izdelka).

 

*Način uveljavitve garancije določi reklamacijski oddelek v dogovoru s kupcem.