Ekskluzivni paketi nezgodnih zavarovanj Ajda 
po zelo ugodni ceni na kopijanova.si.
Letna premija že od 13,20 EUR.

V skrbi za kvalitetno šolanje in preživljanje prostega časa

 

Prehod v osnovno šolo predstavlja velik korak v razvoju naših otrok. Novo okolje prinaša veliko radosti, življenjskih izkušenj in znanja. Žal pa tudi več tveganj, da pride do kakšne nezgode. Vendar je dobra novica, da so raziskovalci prišli do ugotovitev, da bi z doslednim izvajanjem preventivnih ukrepov lahko preprečili do 90 odstotkov** poškodb.

 

V Vzajemni ugotavljajo, da se kar 57 odstotkov* nesreč otrok zgodi med izvajanjem športnih aktivnosti, kot so drsanje, rolkanje, nogomet, košarka, tobogan, rolanje, hokej, odbojka, trampolin. Otroci pri tem največkrat utrpijo zvine, zlome ali udarce prsta (kar 28 odstotkov*), zapestja oziroma podlakti (23 odstotkov*). Sledijo zlomi in zvini gležnjev ter stopalnic (10 odstotkov*). Zdravniki tako letno obravnavajo več kot 16.000** otrok s poškodbami zaradi padcev.

Poškodbe se največkrat zgodijo v sklopu šolskih aktivnosti med športno vzgojo, v času obšolskih dejavnosti, športnih dni, pred pričetkom šole, med odmori, na igralih v območju šole, med izvajanjem prakse in celo med čakanjem na avtobus.*

 

Letno zdravniki obravnavajo zaradi padcev več kot 16.000 otrok s poškodbami. 

Dobra stran vseh teh podatkov je, da staršem omogočajo preprečevanje poškodb. Kakor ugotavljajo raziskovalci, bi lahko preprečili celo do 90 odstotkov** primerov nesreč. Zato je še posebej pomembno naše ozaveščanje otrok o nevarnostih, ki prežijo nanje, in dosledna uporaba zaščitne opreme pri dejavnostih, ki to zahtevajo.

Seveda vseh poškodb ne moremo preprečiti, zato smo za vas pripravili posebno ponudbo nezgodnega zavarovanja za vašega otroka. Z njim ublažite finančne posledice, ki jih utrpite zaradi morebitnih dodatnih stroškov zdravljenja, odsotnosti iz dela in še česa.

Poglejmo informativni primer*:

Anja je prečkala prehod za pešce pred osnovno šolo, medtem ko je gorela zelena luč. Voznik se kljub temu ni ustavil in deklico zbil. Med padcem po cestišču je prišlo do zloma ključnice. Izplačilo zavarovalnine je bilo izvedeno iz naslova kritja dnevnega nadomestila zaradi nezgode, zloma kosti, bolnišničnega nadomestila in trajne invalidnosti zaradi nezgode, skupno v znesku 1.570 EUR. 

 

Kako izbrati nezgodno zavarovanje za otroka v množici ponudb? 

Med različnimi kombinacijami kritij, višin zavarovalnih vsot, popustov in premij se osredotočite na višino izplačila zavarovalne vsote za primer invalidnosti in ne zgolj za dnevno nadomestilo za bolnišnično zdravljenje. Stroški povezani z invalidnostjo predstavljajo veliko obremenitev za družinski proračun. Velikokrat pomeni invalidnost prilagajanje potrebam in preurejanje doma ali celo opustitev službe zaradi potrebe po negi. Čeprav je nemogoče v naprej predvideti tovrstne stroške, se je priporočljivo zavarovati za čim višjo zavarovalno vsoto.

Zavarovanja se med seboj razlikujejo tudi po zavarovalni vsoti, a preden se odločite za nižjo vrednost, pazljivo preberite podrobnosti ponudbe, splošne pogoje in dodatne ugodnosti. Pametno se je tudi posvetovati s svetovalcem, ki odgovori na vaša vprašanja.

Na Vzajemni se lahko naročite na posvet s svetovalcem na telefonski številki 080 20 60 ali preko elektronske pošte: info@vzajemna.si.

Vašim otrokom želimo uspešno in varno novo šolsko leto, ki naj mine brez nezgod in poškodb, saj vemo, da je izplačana zavarovalnina le slaba tolažba za nevšečnosti, ki jih povzroči nesreča.

 

Vir:

* Podatki Vzajemne zdravstvene zavarovalnice

** Politike, ukrepi in programi za preprečevanje poškodb otrok in mladostnikov v Sloveniji, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Ljubljana, 2017

 

 

 

 

NEZGODNO ZAVAROVANJE ZA OTROKE IN MLADINO - PAKET AJDA

Nezgodno zavarovanje za otroke sklenite najkasneje do konca junija in si zagotovite ugodnejšo premijo.

Zavarovalna kritja

Izplačilo pri 100% trajni invalidnosti 50.000 EUR
Trajna invalidnost 25.000 EUR
Težje bolezni 1.500 EUR
Zlom kosti, opekline in izpahi do 500 EUR
Dnevno nadomestilo za bolnišnično zdravljenje na noč 10 EUR

PONUDBA POSEBNIH PAKETOV

 PAKET  RAZRED/LETNIK  PREMIJA
 Ajda predšolec  mala šola  13,20 EUR
 Ajda pomembnež  1. - 3. razred  15,09 EUR
 Ajda posebnež  4. - 9. razred  16,98 EUR
 Ajda srednješolec  1. - 4. letnik  18,87 EUR

Navedene premije veljajo za sklenitve zavarovanj do 30. 6. 2024.

DARILO OB SKLENITVI!

Vsem zavarovalcem, ki bodo sklenili zavarovanje, Vzajemna podari vavčer z dobroimetjem 10 EUR, ki ga lahko koristijo ob sklenitvi zavarovanj Zdravstvena polica za otroke v starosti do 26 let.

 

Ugodno zavarujte svojega otroka 
NEZGODNO ZAVAROVANJE  AJDA

 

Preberite tudi: