Ustvarjamo

Ko poštni polžek prinese voščilnico

Datum objave: 7.2.2017

Zapisala: Mojca Klug, profesorica

Vsako leto se 8. februarja spominjamo velikega slovenskega pesnika Franceta Prešerna in praznujemo kulturni praznik. Kdo in zakaj se je odločil, da bomo s praznikom obeležili datum Prešernove smrti, ne vem. Se pa vedno znova sprašujem, zakaj je tako. Mar ne bi bilo bolj primerno, da bi počastili datum njegovega rojstva?   Vsako leto se 8. februarja spominjamo velikega slovenskega pesnika Franceta …

Ustvarjanje s pikanjem

Datum objave: 26.11.2019

Zapisala: Mojca Klug, profesorica

Le o kakšnem pikanju vam bom govorila danes, ste se bržkone vprašali ob branju naslova tokratnega prispevka.

Najprej bi rada, da pomislite na perforacije. Takšne, ki vam pomagajo odpreti ovojnico z računom in plačilnim nalogom, takšno, ki vam pomaga odpreti srečko na loteriji ali takšno, ki vam pomaga odtrgati del lista, kartonske embalaže ali iztrgati list papirja iz zvezka ali bloka.

Otroci ustvarjajo iz testa

Datum objave: 26.2.2019

Zapisala: Mojca Klug, profesorica

Stara mama je kruh pogosto pekla doma. V krušni peči. V hladnih dneh je bilo še posebej lepo poležavati na njej in vonjati sveže pečeni kruh in druge izdelke, ki smo jih otroci izdelovali iz kepice testa, ki je vsakomur od nas pripadal. To je bilo povsem samoumevno. Medtem, ko je stara mama izdelovala hlebce, saj nikoli ni spekla le enega ali dveh, smo se otroci smeli poigrati s testom.

Ne mečite stran starega stenskega koledarja!

Datum objave: 31.12.2018

Zapisala: Mojca Klug, profesorica  

Za Gorenjce velja, da so zelo varčni. Da sem po desetih letih bivanja na Gorenjskem tudi jaz postala taka, vam bom dokazala z današnjimi predlogi, kako uporabiti letošnji stenski koledar, ko bo odslužil svojemu namenu.   KUPITE TOLE SLIKO Stenski koledarji imajo običajno kakšne zanimive slike. 

Otrok riše in barva

Datum objave: 11.12.2018

Zapisala: Mojca Klug, profesorica  

Pred leti sem delala z deklico, ki je takrat hodila v prvi razred. V aktivnosti sem vključevala tudi risanje in barvanje. Kadar je bilo potrebno pobarvati predmete nisem opazila nič posebnega, saj ne moreš veliko zgrešiti, če hišo pobarvaš enkrat modro, drugič belo ali rumeno. Hiše takšne pač so. 

Izdelajmo zvočno knjigo

Datum objave: 20.11.2018

Zapisala: Mojca Klug, profesorica  

Pri nekaterih narodih je zakladnica zvočnih oziroma avdio knjig bistveno bogatejša, kot je naša. Predvsem na  angleško govorečem področju lahko najdemo vsemogoče knjige tudi v obliki zvočnega zapisa. Tako boste na primer Harrya Potterja v angleščini lahko brali …