Pišemo

Je lepopisju odklenkalo - 2. del

Datum objave: 13.10.2020

Zapisala: Mojca Klug, profesorica

Pred kratkim sem se srečala z učencem na prehodu z razredne na predmetno stopnjo, ki pri pouku še vedno vztrajno piše z velikimi tiskanimi črkami.

Je lepopisju odklenkalo? - 1. del

Datum objave: 15.9.2020

Zapisala: Mojca Klug, profesorica

V tokratnem članku se bom osredotočila na tiste otroke in mladostnike, ki od nas, odraslih, pogosto slišijo, da »pišejo kot kura«. Vprašala se bom, zakaj je tako in poskušala odgovoriti na vprašanje, kaj lahko storimo, da bo otrok oziroma mladostnik lepše pisal ali celo odkril svoj novi konjiček, lepopisje ali kaligrafijo.

Pravopis za starše in otroke - 2. del

Datum objave: 21.4.2020

Zapisala: Mag. Barbara Rebolj, uni. dipl. prof. slov. in univ. dipl. bibl.

V tem delu se bomo sprehodili skozi pravila za tipična ločila (nekaj jih je zaradi preobširnosti izpuščenih) ter za pisanje skupaj in narazen, zraven pa še nekaj besed o dvojini.

Pravopis za starše in otroke - 1. del

Datum objave: 3.3.2020

Zapisala: Mag. Barbara Rebolj, uni. dipl. prof. slov. in univ. dipl. bibl.

Ta prispevek se bo ukvarjal z vprašanji pravopisa, ki povzroča preglavice ne samo učečim, temveč tudi strokovnjakom, saj se zaradi nenehnih sprememb, ki se dogajajo v jeziku, srečujemo z vedno novimi jezikovnimi dilemami in rešitvami. Ker je pravopisno področje zelo široko, ki ... 

Grafomotorika in pravilna drža pisala 

Datum objave: 21.1.2020

Zapisala: Mojca Klug, profesorica

Grafomotorika je finomotorična spretnost, ki je nujna za sposobnost pisanja, torej oblikovanje simbolov (črk, številk ipd.) ter črt in vzorcev.

Moj otrok ima grdo pisavo

Datum objave: 16.10.2018

Zapisala: Mojca Klug, profesorica

Ste že kdaj pomislili, kako pomemben je sploh še lepopis v času hitrega napredka tehnologije? Ali pa so vas morda prevzele že skoraj pregrešne misli, da je učenje pisanja z roko že skoraj čisto brez potrebe? Morda imate prav, saj lahko vsakdo opazi, da  se je razmerje med pisanjem z ...