Nenavadno trpežna oblika

 

Kånken je bil ustvarjen v 1978, da bi pomagal preprečiti težave s hrbtom, ki so se v tistem času začele pojavljati med švedskimi šoloobveznimi otroci. Velik je za dve šolski mapi formata A4. Od takrat dalje, je Kånken vse bolj priljubljen in danes ga uporabljajo otroci in odrasli po vsem svetu. Brezčasno oblikovanje nahrbtnika je izdelano iz trpežnega, vodoodpornega materiala Vinylon F, ki je vedno v trendu. Zaradi ravnih linij ima še dodatno prednost z vidika trajnostne naravnanosti: pri izrezu kroja iz blaga ne nastane skoraj nič odpada. Naramnice so izdelane iz enega tkanega kosa in všite v ročaj, ta detajl pa prav tako prispeva k trajnostni naravnanosti. Poleg tega je oblikovanje tudi uradno prepoznano kot umetniški izdelek. Leta 2016 je švedsko društvo za umetno obrt in oblikovanje, Svensk Form, zaradi prepoznavnega, nevpadljivega oblikovanja in visoke ravni funkcionalnosti, uvrstilo nahrbtnik Kånken med uporabno umetnost, kar je primerljivo z glasbo, filmom in literarnimi deli. Danes je nahrbtnik Kånken na voljo v več barvah, velikostih in modelih kot kadar koli prej. Bodite pozorni pri izbiri svojega, saj ga boste nosili zelo dolgo …

 

Nakup nahrbtnika Kånken in Kånken Art

 

Od šolske torbe do umetnosti

Serija Kånken je z leti postala vse bolj barvita in raznolika (danes je na voljo v več kot 50 barvah), v ponudbi so različne velikosti in materiali (vključno s serijo Re-Kånken, izdelano iz plastenk); a osnovna oblika in preprostost sta ostali enaki. To je skupaj z zgodovino poskrbelo za globalni uspeh serije. Danes je to več kot zgolj nahrbtnik. Je podaljšek osebnosti osebe, ki ga nosi. Pogosto ga najdemo na fotografijah, grafično poustvarjenega ali ga opazimo kot modni dodatek. Ko ga je Svensk Form (Švedsko združenje za umetno obrtin oblikovanje) zaščitilo kot umetnino in del švedske kulturne zgodovine, se je blagovna znamka Fjällräven odločila, da bo ta dogodek proslavila. Švedska umetnika, Cecilia Heikkilä in Erik Olovsson, sta ustvarila posebne potiske Kånken Art, s katerimi predstavljata svojo lastno povezanost z naravo s kancem igrivosti serije Kånken.

 

Dve posebni ediciji nahrbtnikov Kånken

Nahrbtniki Kånken Art so izvrsten primer tega, kaj porodi povabilo umetnikom, da naj izrazijo svoj odnos do narave na platnu nahrbtnika Kånken. Letos s ponosom  predstavljamo Erika Olovssona in Cecilio Heikkilä, izvrstna mlada ustvarjalca, ki imata vsak svoj edinstven izraz. Erikova Summer/ Spring Landscape in Ceciliina Blue/Green Fable sta čudovita člana družine Kånken.Ti posebni ediciji Kånken sta tudi del pobude Arctic Fox Initiative.

                                                           

 

 

 

Ponudba nahrbtnikov Kånken in Kånken Art