Glasbena vzgoja in glasba

 

Glasbena vzgoja je pomemben del šolskega programa. Glasba je lahko tudi zelo pomemben del otroškega vsakdana.

 

Mogoče bo glasba postala tudi spremljevalka otrokovega prostega časa. Otroci lahko glasbo lahko preprosto poslušajo, lahko jo tudi igrajo in ob glasbi prepevajo, lahko jo celo ustvarjajo.

Notni zvezek 20za20 poudarja prav to. Ustvarjalno preživljanje prostega časa in kvalitetno glasbeno izobraženost. Poudarja pomembnost glasbe v otroškem vsakdanjiku.

 

 

 Nakup izdelka 

 

Več kot notni zvezek in več kot zvezek

 

Notni zvezek 20za20, ki ga je v sodelovanju s pedagogi glasbene vzgoje zasnoval Marko Soršak - Soki je več kot le zvezek.

  • Vsebina omogoča več uporabe saj 3 deli posameznega lista namreč vključujejo mali notni zvezek, črtasti del, brezčrtni del.
  • Učno gradivo podaja osnovno znanje o moderni glasbi, o osnovnih bendovskih glasbilih in osnovne primere notnega zapise za začetnike.
  • Uporaben je za učence pouka glasbe v osnovnih šolah in v glasbenih šolah ter za pisce besedil, avtorje glasbe in glasbenike.
  • Preglednost omogočata dve uporabni strani posameznega lista ter prostor na vrhu in dnu vsake strani za vpisovanje potrebnih podatkov pri glasbenem izobraževanju ali ustvarjanju.
  • Možnost uporabe zvezka ali listov saj se lahko vsak list preprosto iztrga in hrani ločeno od zvezka ali deli med prijatelji glasbe.
  • Slovar glasbenih izrazov predstavljajo najpogostejše pogovorne fraze med glasbeniki v bendu.

 

Glasba je pomemben del našega življenja

 

Notni zvezek 20za20 vključuje zbrane misli priznanih slovenskih glasbenikov, ki so pustili svoj pečat v slovenski glasbi.

 

Skupaj podpiramo projekt 20za20

Ob nakupu notnega zvezka 20za20 je 0,50 € namenjenih v projekt 20za20, za nakup novih glasbil, kar pomeni prispevek h kvalitetnejši in k večji glasbeni izobraženosti otrok.

Prva šola v sklopu projekta je bila z novimi glasbili obdarjena novembra 2014. Do danes je obdarjenih že več kot 100 šol, s čez 500 različnimi glasbili in številka se strmo vzpenja. Projekt omogoča mladim moderno glasbeno izobraževanje, učiteljem pa to pomeni novo orodje in novo motivacijo za delo. 

 

Tudi zaradi projekta so nastali novi šolski bendi, odkriti novi talenti, večja je socializacija med učenci, saj se učijo delovati v teamu, boljša je interakcija med učitelji in učenci, z glasbo izboljšujejo ocene, so manj agresivni in šole nastopajo tudi izven svojih prostorov.

 

V družbi Kopija-nova poudarjamo kvalitetno in ustvarjalno preživljanje prostega časa. Podpiramo gibanje, šport in glasbeno ustvarjalnost v prostem času. Že 7000 osnovnošolcev uporablja notni zvezek 20za20, zaradi česar smo Kopija nova skupaj s Sokijem lahko nova glasbila prinesli na kar 4 šole.  Še naprej podpiramo projekt 20za20 in si s sodelovanjem z Markom Soršakom - Sokijem prizadevamo, da ta projekt uspešno deluje tudi v prihodnje.

 

Tomi Meglič (Siddharta)

Luka Šulić (2Cellos)

Tone Kregar (Mi2)

Robi Novak - Flik (Mi2)

Gregor Skočir (Big Foot Mama)

Matevž Šalehar - Hamo

Helena Blagne

Ditka

 

Tanja Žagar

 
 

Projekt 20za20 in Marko Soršak - Soki

 

Marko Soršak - Soki, glasbenik, je avtor Notnega zvezka 20za20 in je hkrati avtor ter izvajalec dobrodelnega projekta 20za20, s katerim obdaruje osnovne šole z novimi glasbili.

Osnovno idejo projekta, to je ustvariti boljše pogoje za glasbeno izobraževanje otrok uresničuje tudi z notnim zvezkom 20za20

 

 

Notni zvezek 20za20

 

dr. Jernej Pikalo, aktualni minister za izobraževanje, znanost in šport 

dr. Maja Makovec Brenčič, bivša ministrica za izobraževanje, znanost in šport