02 2345 100

Moja košarica

Moja košarica

0,00 €
Skupaj:

Kaj je pomembno pri izbiri nezgodnega zavarovanja za otroke

Novo šolsko leto se hitro približuje in otroci bodo spet sedli v šolske klopi, starši pa bomo morali razmisliti, kako poskrbeti za varnost naših otrok. Da bo odločitev lažja, smo pripravili nekaj nasvetov o tem, kako izbrati primerno nezgodno zavarovanje.

 

1. Zakaj je pomembno, da otroka nezgodno zavarujemo?

Starši, vzgojitelji in učitelji si prizadevajo, da bi naše otroke obvarovali pred nezgodami. Žal to vedno ni mogoče in v trenutku, ko se dejansko soočimo z resnejšo poškodbo svojega otroka, se ponavadi zavemo pomembnosti nezgodnega zavarovanja. Takrat se soočimo z dodatnimi stroški zdravljenja, odsotnostjo staršev z dela in drugimi finančnimi posledicami.

 

Kaj torej pridobite s sklenitvijo nezgodnega zavarovanja?
Z nezgodnim zavarovanjem otrok ublažimo finančne posledice, ki jih utrpijo starši zaradi posledice nezgode otroka. Kaj to pomeni? Poglejmo primer:

 

Pri sestopu s hriba je Maji zdrsnilo in je padla. Utrpela je zlom levega gležnja in razpočno rano na dlani leve roke. Rano so oskrbeli, gleženj pa zaščitili z dokolensko nehodilno longeto, ki jo je nosila dva tedna, kasneje so za obdobje dveh tednov imobilizirali še s hodilno longeto. Izplačilo zavarovalnine je bilo izvedeno iz naslova kritja dnevnega nadomestila zaradi nezgode, zloma kosti in trajne invalidnosti zaradi nezgode – skupno v znesku 1.830 EUR. (informativni primer)

 

2. Kateri kriterij je najpomembnejše pri izbiri nezgodnega zavarovanja?

V množici ponudb se boste srečali z različnimi kombinacijami kritij, višino zavarovalnih vsot, popusti in premijami. Predlagamo vam, da se pri odločanju za ustrezno kombinacijo osredotočite na višino izplačila zavarovalne vsote za primer invalidnosti in ne zgolj na dnevno nadomestilo in nadomestilo za bolnišnično zdravljenje. Stroški, povezani z invalidnostjo otroka, bi namreč predstavljali največje breme za družinski proračun. Ob težji invalidnosti otroka je morda treba preurediti dom, hkrati pa starše lahko doletijo visoki stroški negovanja, specialističnega zdravljenja in medicinske opreme. Izključena ni niti možnost, da bi moral eden od staršev pustiti službo. Čeprav je težko vnaprej predvideti stroške takšnega nesrečnega primera, se je smiselno odločiti za čim višjo zavarovalno vsoto, ki bi družini oziroma otroku še naprej omogočala normalno življenje.

 

 

 

3. Kako izberemo primerno nezgodno zavarovanje? 

Ob začetku šolskega leta boste s strani zavarovalnic prejeli številne ponudbe za sklenitev nezgodnega zavarovanja. Zavarovanja se med seboj razlikujejo tako po vsebini kot tudi zavarovalni vsoti. Preden se odločite za zavarovanje, si dobro preberite ponudbe, splošne pogoje, dodatne ugodnosti in se posvetujete s svetovalcem. Brezplačni posvet s svetovalcem lahko naročite pri našem pogodbenem partnerju Vzajemni zdravstveni zavarovalnici na telefonski številki 080 20 60 ali elektronskem naslovu: info@vzajemna.si.

 

 

Preberite tudi:

 

Ugodno zavarujte svojega otroka - NEZGODNO ZAVAROVANJE AJDA

 

Zakaj vaš otrok potrebuje nezgodno zavarovanje?

 

Kako izbrati najbolj primerno nezgodno zavarovanje za svojega otroka?

 

Ugodno zavarujte svojega otroka: nezgodno zavarovanje Ajda