10x povrnemo nakup - nagradna igra za kupce delovnih zvezkov in šolskih potrebščin, ki bodo svoj nakup opravili med 1. 6. in 30. 6. 2025.
Sodelujte v nagradni igri

KUHARSTVO - RECEPTI -knjiga z recepti, učbenik, 2 dela

20,65  z DDV
*Najnižja cena v zadnjih 30. dneh = 20,65 

Na zalogi
Dostava: 1-8 delovnih dni

Avtor: J. Zalar
EAN: 9788634141986

Oznaka izdelka: 15/440

Učbenik sistematično obravnava vse vsebine, ki jih potrebuje bodoči kuhar. Kratkemu pregledu zgodovine kuharstva sledi poglavje o prostorih, opremljenosti in inventarju profesionalne kuhinje ter higienskih in varnostnih predpisih. Opisana so živila po skupinah, njihova uporabnost v kulinariki in mesto v prehranski piramidi. Predstavljene so dišavnice, začimbe in dodatki. Opisani tehnološki postopki so uvod v osrednji del učbenika, kjer so opisane jedi po skupinah. Navodila pomagajo pri sestavljanju jedilnikov, načrtovanju rednih in izrednih obrokov. Teoretični del učbenika zaključujejo poglavja o kulinariki po svetu, slovenskih narodnih jedeh, dietiki, varovalni in alternativni prehrani.

 

Potrjeno: Moduli - program gastronomija, za vse letnike