Storitvi Vse za šolo v paketu dodajamo športno opremo

 

Storitvi Vse za šolo v paketu, smo dodali športno opremo.

 

Športna oprema je namreč ključnega pomena za nemoteno izvajanje športne vzgoje. V nacionalnih barvah, pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije in visoke kakovosti proizvajalca Peak, vam je na voljo v kompletu za dečke in deklice.

 

Ob nakupu kompleta šolske opreme hkrati vsi skupaj podpiramo slovenski šport, saj bomo od vrednosti nakupu 2 € namenili Fundaciji za športnike iz socialno šibkih okolij.

 

Športna oprema je del šolskih potrebščin

 

Spoštuj športno vzgojo

Zgodaj se je treba seznaniti in izbrati svoj priljubljeni šport. Športna vzgoja pod vodstvom izobraženih športnih pedagogov je za to odlična priložnost, če se je šolar seveda loti dovolj resno. Za resno delo pri športni vzgoji je najpomembnejša volja do dela. Zelo pomembna je tudi ustrezna športna oprema. Ustrezno športno opremo predstavljajo športna majica, športne hlače in šolski copati ali obutev za dvoranski šport.


Podpiraj slovenski šport
Vrhunski športniki morajo za vrhunske dosežke veliko žrtvovati in vložiti veliko truda. Podporo športniku izkažemo s tem, da ga podpiramo v dobrem in v slabem, da se zavedamo, da so na poti do uspehov potrebni tudi neuspehi in da zanj navijamo. 
Podpora slovenskemu športu so slovenske barve. Prav je, da se s slovenskimi barvami izpostavimo in se tako tudi poistovetimo s slovenskim športnikom in s slovenskim športom nasploh.


Zmaguj!
Med nami je veliko novih zmagovalcev. S pristopom »Spoštuj, podpiraj in zmaguj!« bo vsak izmed nas zmagovalec. Četudi ne moremo neposredno vplivati na športni dosežek vsakega posameznega športnika, mu lahko s spoštovanjem in podporo pomagamo na poti do uspeha. S tem pristopom bo vsak izmed nas naredil veliko več, kot všečkal ali zapisal »respect« na facebooku.

 

Ustrezna športna oprema za nemoteno izvajanje športne vzgoje in zmanjšanje morebitnih poškodb

 

Učitelji športne vzgoje razvijajo ustrezno gibalno učinko-vitost in oblikujejo zdrav življenjski slog. Ob redni in kakovostni športni vadbi naj bi učenec postal gibalno izobražen. A da lahko to doseže, potrebuje tudi ustrezno športno opremo.

Kakšno športno opremo kupiti šolarju za normalno izvajanje vadbe pri urah športne vzgoje? 
S tem vprašanjem se ukvarja večina staršev, ko vpisuje otroka v šolo, pa tudi kasneje. 
Pri šolski športni vzgoji je še posebno pomembna varnost. S pomočjo staršev želimo doseči, da bo šport prijetno doživetje, ki bo otroka spodbudilo k redni športni dejavnosti tudi zunaj šole.

 

Za pouk športne vzgoje je predpisana naslednja športna oprema:

  • športne kratke hlače
  • majica s kratkimi rokavi
  • športni copati (superge ali šolski copati s protidrsno gumo)
  • elastika za lase (pri dolgih laseh)

 

 

Bojan Struger
Profesor športne vzgoje in predavatelj na
Pedagoški fakulteti, smer športno treniranje

 

 

 

Nacionalne barve Slovenije v športu

 

Zavedanje pomena nacionalnih barv je pomembno pred-vsem zaradi prepoznavnosti, enotnosti in povezanosti posameznika s timom v simbolno prepleteno celoto. Država se predstavlja tudi s športom, zato je še toliko bolj pomem-bno, da smo na prvi pogled opazni v vseh športnih okoljih.

Če bi se vsak športnik in družina športnika zavedala pomena tega, bi na športnih prireditvah in pri športnih dejavnostih prevladovale te barve, s čimer bi se kazala narodnostna pripadnost in ponos državljana.

Majhnemu otroku kupujejo oblačila starši, ki to počnejo na zavedni ravni. Če prav tako na zavedni ravni kupujejo oblačila v nacionalnih barvah, to prehaja na otroka na nezavedni ravni. 
Nacionalne barve s tem prodirajo v otrokovo podzavest.

Žal se naši prodajalci športne konfekcije tega premalo zavedajo. Tako imamo na policah majice in drese, ki poveličujejo naše tekmece, oblačil v naših nacionalnih barv pa skoraj ni.

V vseh pogledih smo v športu svetovna velesila. Prva naloga slovenskih prodajalcev športne konfekcije bi morala biti, da bi otroku omogočila identifikacijo z našimi vrhunskimi športniki in ne s tujimi športniki. Ko bodo na prodajnih policah v Sloveniji po dostopnih cenah na voljo atraktivni dresi z nacionalnimi simboli, bodo Slovenci gotovo segli po njih in jih nosili pri športni vadbi v šoli in v prostem času. Nacionalni simboli, ki so jim blizu, jih bodo usmerjali na poti do uspeha.

 

Prispevek slovenskemu športu

 

V želji, da bodo lahko šolarji oblekli športno opremo, ki je uradna športna oprema slovenskih olimpijcev, in v želji, da bodo šolarji ustrezno opremljeni pri športni vzgoji, bomo s projektom tudi prispevali k slovenskemu športu. Kopija-nova in Olimpijski komite Slovenije bosta namreč od vsakega prodanega kompleta namenila Fundaciji za športnike skupaj 2 €, z namenom zbrati sredstva za športnike iz socialno ogroženih okolij.

 

Spoštovani prijatelji športa,
opažam, da se danes veliko otrok premalo ukvarja s športom in preveč prostega časa preživi pred računalniki. Spomnim se, da sem v svoji mladosti ves prosti čas preživel v naravi, v druženju z vrstniki, tekanju za žogo in igranju. Ko gledam otroke danes, vidim, da jih je veliko za vse to prikrajšanih. 
Po vsem tem razmišljanju sem sprejel odločitev, da nekaj naredim in da poskušam vplivati na to, da se vedenje in navade naših otrok spremenijo. 
Toda kako to narediti? Kako pri otrocih prebuditi strast, da bi se začeli ukvarjati s športom, se aktivneje družiti med sabo, igrati v naravi …?
Porodila se mi je ideja, da v naši storitvi organizirane oskrbe že obstoječi ponudbi šolskih potrebščin dodamo športno opremo. Ob tem pa k sodelovanju povabimo tudi vse, ki ste kakorkoli povezani s športom. Le skupaj nam lahko uspe, da s tem začetnim korakom v otrocih vzpodbudimo večje zanimanje in željo po športnih aktivnostih.
Tako je nastal projekt Športna oprema kot del šolskih potrebščin.
Ko bodo otroci oblekli športno opremo, ki je uradna športna oprema slovenskih olimpijcev, in ko bodo v srcu začutili še pridih svoje nacionalne pripadnosti, bomo zelo blizu cilju, ki smo si ga zadali. Da postane šport zabava in igra. Tako se bo zagotovo rodilo veliko uspešnih športnikov in zadovoljnih ter zdravih otrok. 
Naš skupni projekt je zame velik izziv in nekaj, v kar močno verjamem, in nekaj, kar mi pomeni res veliko.
Vsem vam, ki boste kakorkoli pomagali, da nam ta projekt uspe, se že vnaprej zahvaljujem za sodelovanje in za vaš prispevek. Tukaj imam v mislih predvsem starše, športne pedagoge, športnike, olimpijce, Olimpijski komite Slovenije in Fundacijo za športnike.
Hvala in gremo korajžno naprej.

 

 

 Andrej Krampl
Ustanovitelj in direktor: Kopija-nova d.o.o.

 

 

 

Spoštovani!
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je krovna športna organizacija v Sloveniji. Zmotno je meniti, da skrbi samo za udeležbo slovenskih športnikov in športnic na olimpijskih igrah. Paleta njegovega delovanja je široka. Med drugim si Olimpijski komite Slovenije prizadeva za čim boljše pogoje delovanja tako vrhunskih športnikov kot tudi rekreativnih. Nudimo jim strokovno in materialno podporo, tudi opremo našega sponzorja, kitajskega podjetja Peak. Številni mednarodni opazovalci nam priznavajo, da smo s svojo opremo zelo razpoznavni na olimpijskih igrah, olimpijskih festivalih evropske mladine in drugih mednarodnih tekmovanjih pod okriljem Mednarodnega olimpijskega komiteja in evropskih olimpijskih komitejev. Želim si, da bi ta oprema bila razpoznavna tudi med otroki, mladino in odraslimi v Sloveniji. Med vsemi ljubitelji športa. 
Posebna ponudba uradne športne opreme slovenskih olimpijcev je sedaj na voljo tudi vam. Dovolite, da vam ob tem sporočim še stavek ali dva o Fundaciji za mlade športnike iz socialno ogroženih okolij, ki jo je Olimpijski komite Slovenije ustanovil pred tremi leti. Športniki za priprave na tekmovanja potrebujejo zelo velik sredstev. Največ jih prispevajo njihovi starši. Številni mladi športniki prihajajo iz socialno šibkih okolij in njim namenjamo posebna sredstva. 
Z nakupom opreme boste prispevali k razpoznavnosti slovenskih športnih barv in podpirali naše športnike.

Olimpijski pozdrav!

 

 

Bogdan Gabrovec
predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije

 

 

 

Spoštovani učitelji, starši in učenci!
Gibanje je za skladen razvoj otrok zelo pomembno. Zato se morajo otroci in mladi s športnimi aktivnostmi ukvarjati že zgodaj, predvsem pa preizkusiti različne športe. Otroci se s športno vadbo prvič srečajo v vrtcu ali šoli in s tem pridobijo osnovne informacije o raznih športnih aktivnostih in športnih panogah, kar zagotovo pripomore h kasnejši redni športni aktivnosti v društvih ali pa samostojno. Pri tem jim bodite starši za vzor in tudi sami skrbite za redno športno in gibalno dejavnost. 
Pomemben del pri gibanju in ukvarjanju s športom je tudi oprema, tako športni rekviziti kot osebna oprema in oblačila. Slovenski olimpijci sedaj že vrsto let ponosno nosijo zelo razpoznavna oblačila našega sponzorja Peak. In olimpijska kolekcija je sedaj na razpolago tudi najmlajšim udeležencem v športu. Posebej želim izpostaviti, da z nakupom te kolekcije prispevate v sklad Fundacije za športnike, ki jo je Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez ustanovil z namenom nudenja finančne podpore – štipendij mladim športnikom, ki izhajajo iz socialno šibkih okolij. 
Veseli me, da so otroci in mladina športno aktivni in da že naši mladi športniki dosegajo dobre rezultate tudi na mednarodni ravni. Želim si, da bodo uspešni tudi kasneje in kot vrhunski športniki ponosno zastopali Slovenijo na olimpijskih igrah in drugih največjih tekmovanjih.

 

 

Miroslav Cerar
ambasador za šport, strpnost in fair play
predsednik Fundacije za športnike

 

 

 

 

PEAK - Uradni opremljevalec slovenske olimpijske reprezentance

 

Peak je vodilna blagovna znamka za športna oblačila in obutev s sedežem v kitajskem Qunzhouju v provinci Fujian ter je eno najhitreje rastočih obutvenih podjetij z distribucijsko mrežo več kot 7000 pooblaščenih maloprodajnih trgovin Peak po vsem svetu.

Peak sodeluje z zvezami NBA, WNBA, CBA, NBA Kitajska in je uraden partner ter opremljevalec Fibe. Peak ima v tem trenutku sklenjenih najmanj 20 individualnih pogodb z igralci NBA in je na tretjem mestu v promoviranju lige NBA.

Peak je uradni opremljevalec olimpijskih reprezentanc Slovenije, Ukrajine, Nove Zelandije, Cipra, Jordanije, Afrike, Libanona, Palestine, Egipta in Nigerije.

Ponosni smo, da je Peak tudi uradni opremljevalec naše olimpijske reprezentance in prav tako tudi pokrovitelj srbskih, črnogorskih, nemških, avstralskih, novozelandskih in iranskih košarkarskih reprezentanc. Seveda pa je glavna zvezda druščine Peak igralec NBA in nosilec več naslovov NBA, Tony Parker.

 

Prispevek TV Slovenija na temo projekta (predvajan dne 29.12.2017) 

 

Ponudba kompletov športne opreme

 

 

Komplet  športne opreme za deklice

 

Komplet  športne opreme za dečke

 

 

 

Slovenski športniki o pomenu športa 

Sašo Bertoncelj, telovadec na konju z ročaji

 

 

Dobro usklajevanje šole in športa je izrednega pomena. Vsi mladi bi se morali v prvi vrsti zavedati, da je uspešno opravljena šola, na vseh nivojih, ključ do socialne varnosti, po končanju športne poti. Seveda, je pridotnost na treningih ključna do vrhunskega uspeva na športni poti, tako da je pomembno, da si otroci, ob pomoči staršev, trenerja in predstavnika šole, skupaj dobro organizirajo dan, teden, mesec, leto, saj so lahko le tako, ob skupnem dogovoru in sodelovanju, uspešni na obeh področjih.

 

Gibanje, in športno udejstvovanje, najbolje opiše pregovor “zdrav duh, v zdravem telesu”. Športno aktivni ljudje, otroci, mladina, so bolje pripravljeni za aktivnosti na drugih področjih, med katerimi, je pri mladih eden izmed najpomembnejših, ravno izobraževevanje.

 

 

Ana Umer, lokostrelka 

 

 

Tako kot treniramo telo je dobro, da treniramo tudi svoje možgane in razum. Z izobrazbo gradimo našo osebnost in splošno razgledanost, z gibanjem pa omogočamo telesu, da je zdravo in funkcionalno. 

 

Usklajevanje šole in športa je zelo pomembno saj je vsake športne kariere žal enkrat konec. Le redki uspejo v karieri zaslužiti toliko, da lahko mirno živijo po karieri. Sama sem se tega začela zavedati, ko sem se vprašala, kako se bom po karieri preživljala in kaj bom delala. Brez izobrazbe zagotovo ne nekaj, kar bi me veselilo. Zato sem se spravila v red in ugotovila, da je nekaj kar sem mislila, da je nemogoče, še kako mogoče in po svoje prav zabavno. Potrebni sta le disciplina in organizacija, ki ju posameznik osvoji že pri športu.