Pridružimo se tisočim po vsem svetu v akciji ozaveščanja ogroženih vrst ter narišimo s kredami ogrožene živali.

Vsako leto tretji petek v maju ljudje po celem svetu z različnimi aktivnostmi obeležujejo dan ogroženih vrst. Posvetijo ga ozaveščanju in učenju o ogroženih živalskih in rastlinskih vrstah ter njihovem okolju. V ZDA je risanje ogorženih vrst s kredami na asfaltne površine na ta dan stalnica že vrsto let in ker je bil odziv sodelujočih tudi pri nas odličen, vas vabimo, da 20. maja na svoji asfaltni površini ustvarite  svojo  ogroženo vrsto.

 

Akcija je pripravljena v sodelovanju z ZOO Ljubljana, s katero želimo vzpodbuditi, da:

  • Praznujete lepoto ogroženih živali in rastlin na Madagaskarju.
  • Ozavestite dejstvo, da več kot milijon vrst po vsem svetu grozi izumrtje.
  • Sodelujte na Dnevu ogroženih vrst na zabaven, inovativen in ustvarjalen način.

Potrebujete namig za ustvarjanje?

V kolikor vam manjka idej, kaj na tla narisati s kredo, vam tokrat ponujamo nekaj kreativnih namigov. Ustvarjate lahko ogrožene živali enega najlepših otokov na svetu. Madagaskar je namreč peti največji otok na svetu, na katerem več kot 80 % živih organizmov živi samo tukaj in nikjer drugje na Zemlji. Med najbolj ogroženimi vrstami Madagaskarja so lemurji in kameleoni. Spoznajmo pisan svet Madagaskarja ter narišimo njegove ogrožene vrste ali najljubšo ogroženo vrsto v svetovnem merilu. V kolikor pa ste sami polni idej in vizije, kaj ustvariti, pa se seveda lahko prepustite tudi lastni domišljiji.

 

 

 

Tretji petek v maju. 20. 5. 2022. 

 

 

Šolska igrišča, dvorišča, trgi, neprometne površine,....

 

 

Vsi otroci, starši, dedki, babice, tete, strici, prijatelji,...

 

 

S kredami narišite eno ali več ogroženih živali na šolska igršča, trge, neprometne površine ter nam pošljite slike/video vsebine med 20. – 27.5.2022 na urska.hrncic@kopija-nova.si.

 

Nagrada: 

Izbrali bomo tri najboljše izdelke ter vas nagradili s paketom izdelkov Ajda in kompletom vstopnic za ZOO Ljubljana (2 odrasla in 2 otroka).