02 2345 100

Moja košarica

Moja košarica

0,00 €
Skupaj:
Video predstavitve izdelkov iz naše ponudbe

Zvezki Ajda in Moj planet

 

Premišljeno in z veliko strasti smo se leta 2005 lotili iskanja materialov, ki so učencem všeč na pogled, prijetni na otip, lahki in uporabni. Prvi izmed vseh šolskih potrebščin Ajda so bili zvezki.

Dobro ohranjeni zvezki tudi ob koncu šolskega leta

Za učence nižje triade so zvezki 40-listni, za učence v višjih razredih pa 54-listni. Tudi če zvezke pogosto pospravljate v torbo in jih jemljete iz nje so listi v kotih zaokroženi, kar preprečuje nastanek oslovskih ušes. Da pa ostanejo zvezki lepo ohranjeni tudi ob koncu šolskega leta je platnica zvezka plastificirana, da ne odpade in ostane nepoškodovana tudi na treh mestih, kjer so listi močno vezani z žico.

Vpojnost in premaznost papirja

Pri pisanju na papir, ki je zglajen s premazom, sledi flomastra niso vidne na drugi strani. Težave so pri pisanju z nalivnim peresom  - ker so pore zaprte, se črnilo ne vpije in se lahko razmaže. Na drugi strani vpojen in prepusten papir črnilo vpije, posuši in ga pri pisanju ne razmaže. Če na tak papir pišemo s flomastrom pa so na drugi strani vidne sledi, ki motijo nove zapis. papir uporabljen v naši zvezkih Ajda je skrbno izbran in vsebuje pravo razmerje med vpojnostjo in premaznostjo, tako se napisano ne razmaže, prav tako pa lahko na drugi strani nemoteno pišemo dalje.

 

Še nasvet za vas: ne glede na to, kakšen papir imate pred seboj, je zmeraj dobro, da pišete brez dodatnega pritiska ter z enakomerno hitrostjo.

Moj planet je moj svet

Motivi linije Moj planet nas povezuje z naravo, zato je les za predelavo papirja pridobljen z odgovornim upravljanjem gozdov v Evropski uniji. Platnice so izdelane iz 100 odstotno recikliranega papirja, pri samem postopku izdelave zvezka pa je uporabljena energija, ki je v celoti pridobljena iz obnovljivih virov.

 

Če povzamem so torej zvezki Ajda prilagojeni vsem vrstam pisal, listi vpijajo črnilo in ne prepuščajo sledi na drugo stran. Ob koncu leta bodo zvezki še vedno lepi, zahvaljujoč močnemu spenjanju, plastificiranim platnicam in zaokroženim kotom.