02 2345 100

Moja košarica

Moja košarica

0,00 €
Skupaj:
Kako prepoznati kakovost šolskih potrebščin?

3. del: Čopiči (Kako prepoznati kakovost šolskih potrebščin?)

V tretji video vsebini iz serije "Kako prepoznati kakovost šolskih potrebščin" vam predstavljamo osnovno orodje, ki ga potrebujemo pri barvanju z barvami: to so čopiči.

 

 

 

 

V osnovni poznamo čopiče z naravno svinjsko ščetino in iz sintetičnih vlaken. Katere bomo izbrali, je odvisno od vrste barve in površine, katero nameravamo pobarvati. Pri barvanju z oljnimi barvami ali lakiranju lahko uporabljamo obe vrsti, tiste z naravnimi ščetinami oziroma sintetičnimi. Pri barvanju z vodotopnimi barvami, kakršne uporabljajo učenci v šoli, torej vodene in tempera barve ter vodotopne akrilne barve, pa je priporočena uporaba čopičev iz umetnih vlaken. Voda namreč razjeda naravno ščetino, zato se razkraja, lomi in njeni koščki se posledično pomešajo z barvno podlago.

 

Za barvanje z barvami na vodni osnovi so veliko bolj primerni posebni, t.i. AQUA čopiči, izdelani iz posebnih sintetičnih vlaken. Kvaliteta čopičev iz sintetičnih vlaken pa se od izdelka do izdelka prav tako razlikuje. Kakovostni čopiči Ajda so narejeni iz vrhunskih sintetičnih materialov, kar se kaže v tem, da se ščetine ne ločijo od snopa kljub močnim pritiskom otroških rok. Te se vedno povrnejo v svojo osnovno obliko. Tudi nega je enostavna. Po uporabi jih speremo v milnici ali pod tekočo vodo in obrišemo.

 

V sodelovanju z učitelji smo pripravili komplete ploščatih in okroglih čopičev različnih velikosti za natančno linijsko in površinsko barvanje. Čopičev Ajda voda ne razjeda, držijo dalj časa in so praktično neuničljivi. Po uporabi se povrnejo v prvotno obliko, ščetine se ne obarvajo. Kvalitetni čopiči Ajda nudijo optimalno razmerje med ceno in kakovostjo, kot tudi ostale kakovostne šolske potrebščine pod znamko Ajda.

 

 

Oglejte si še ostale video vsebine iz omenjene serije. Najdete jih tukaj.