02 2345 100

Moja košarica

Moja košarica

0,00 €
Skupaj:
Ajdine koristne informacije

Učenje ob zaključku šolskega leta

Ajdini nasveti za učenje

Junij se že nestrpno približuje, do konca šolskega leta nas ločijo še dobri trije tedni. Časa za popravo ali izboljšanje ocen je ob dobri pripravi še dovolj.

 

Da boš uspel(a) vse preostale obveznosti opraviti pravočasno in po najboljših močeh, si pripravi tabelo z načrtom za učenje za vsak predmet.

Primer tabele:

Predmet:

zgodovina

Za učenje imam na voljo:

7 dni

Naučiti se moram:

28 strani v učbeniku

Vsak dan se moram naučiti:

5 strani iz učbenika (oz. po smislu)

Učil(a) se bom:

                  dopoldan:

 

čez vikend od 9-11h

                  popoldan:

vsak dan 16-18/19h

Snov bom ponavljal(a):

na koncu učenja dva dni

Pripomočki:

učbenik, zvezek, listi za zapiske/miselne vzorce, barvna pisala, markerji, zgodovinski atlas

Pozitivno razmišljanje je pot do uspeha

Negativne misli, ki se ti podijo po glavi (da snovi ne znaš, da bodo pri ocenjevanju znanja vprašanja, na katere ne boš poznal(a) odgovora, da učenje nima smisla in je eno samo veliko mučenje ipd.), ti le otežujejo prepotrebno koncentracijo. Raje se usmeri na snov, nekajkrat si v mislih ponovi, da se učiš zato, da boš snov obvladal(a) in dosegla želeni cilj (npr. izboljšanje ocene, ipd.). V učenju poskusi najti nekaj pozitivnega in zanimivega (npr. snov si lahko popestriš, ipd.). Nikakor pa ne pozabi: prej se naučiš in obvladaš snov, več imaš prostega časa za aktivnosti, ki jih rad(a) počneš.

 

Seveda pa pozitivno razmišljanje samo po sebi ne bo pomagalo veliko, če ne bo podprto s predhodnim učenjem in delom:-). Za morebitna vprašanja in mnenja smo dosegljivi na ajdin.nasvet@kopija-nova.si.