02 2345 100

Moja košarica

Moja košarica

0,00 €
Skupaj:
Ajdine koristne informacije

Tehnike učenja: PRPOP

Objavljeno: 24.04.2014

Ajdini nasveti za učenjePRPOP (prelet, razdelitev, preučitev, obnovitev, preverjanje) je tehnika učenja, ki je primerna tako za učenje pred velikim testom, kot za pripravo na manjše preizkuse znanja. Prednost te tehnike je, da snov zares osvojiš in si jo zapomniš.

 

Prelet

Najprej moraš snov preleteti, da ugotoviš kaj točno se moraš naučiti. Pri vsakem poglavju preglej naslove in ključne besede (če niso poudarjene jih poskusi poiskati sam(a)), preglej tudi slike in napise pod njimi.

 

Razdelitev

Po preletu vidiš koliko snovi te čaka, zato si jo v tem koraku razdeliš na manjša poglavja oz. dele. Naredi si načrt koliko delov snovi se boš učil(a) kateri dan. Npr. v ponedeljek dve enoti, v torek eno enoto, v sredo dve enoti, v četrtek ponavljanje vseh enot, ipd.

 

Preučitev

Med učenjem preuči gradivo tako, da bo razumljivo in prilagojeno tvojim sposobnostim. Za vsako enoto si vzemi dovolj časa za učenje, da boš snov tudi razumel(a), nikakor se ga ne uči na pamet!

 

Obnovitev

Naučeno snov obnovi s svojimi besedami - lahko v mislih, na glas ali celo pred prijateljem, starši, bratom ali sestro. Na tak način dobiš občutek kaj že znaš in kaj se še moraš naučiti oz. utrditi.

 

Preverjanje

Na koncu preveri, da se nisi česa pozabil(a) naučiti. To storiš tako, da preletiš vso snov, še enkrat pregledaš vse naslove, kazala, ključne besede in slike.

 

To je bilo vse za zadnji Ajdin nasvet pred prvomajskimi počitnicami. Za dodatna vprašanja in mnenja smo dosegljivi na ajdin.nasvet@kopija-nova.si.