02 2345 100

Moja košarica

Moja košarica

0,00 €
Skupaj:
Ajdine koristne informacije

Skupinsko učenje

Objavljeno: 06.03.2014

Ajdini nasveti za učenjeObožuješ učenje v dvoje ali manjši skupini? Če je tvoj odgovor pritrdilen preveri kaj vse moraš upoštevati pri skupinskem učenju, da bo zares učinkovito.

 

Postavita pravila

Pred učenjem se s prijateljico oz. prijateljem dogovorita za pravila učenja - kdaj in kje se bosta pričela(i) učiti, kako dolgo bo učenje trajalo, približno kdaj bosta imela(i) odmore, ipd. Vmes si privoščita tudi zdrav prigrizek, ki vama bo dal veliko potrebne energije za učenje.

 

Več glav več ve

Skupno učenje je priporočljivo predvsem pri naravoslovnih predmetih (matematika, fizika, kemija, ipd.). Ker več glav več ve lahko postane reševanje sicer zapletenih nalog veliko enostavneje. Če delaš sam(a) se ti pri kakšnem težjem računu lahko hitro zatakne, v družbi pa boste z različnimi idejami in razlagami lažje rešili nalogo in si med seboj pomagali pri razlagi. Takšen način dela v dvojici oz. skupini bo prinesel uspeh vsem sodelujočim.

 

Čas za skupno učenje ni prosti čas

Tudi, če se učiš skupaj z najboljšim prijateljem oz. prijateljico ne pozabi, da je čas za učenje namenjen učenju in ne druženju v prostem času. Lahko pa vama je dobra motivacija - prej opravita svoje obveznosti, prej bosta lahko uživala(i) v prostem času.

 

Nekaterim skupno učenje ne ustreza, saj se lažje skoncentrirajo in učijo sami, prisotnost druge osebe jim predstavlja samo motnjo. Če nisi prepričan(a) kateri način je boljši zate preizkusi oba in primerjaj svoje znanje, če se učiš sam(a) ali v družbi.

 

Za več informacij smo ti na voljo na ajdin.nasvet@kopija-nova.si.