02 2345 100

Moja košarica

Moja košarica

0,00 €
Skupaj:
Ajdine koristne informacije

Ponavljanje in utrjevanje učne snovi

Ajdini nasveti za učenjeV tokratnem Ajdinem nasvetu za učenje se bomo posvetili ponavljanju in utrjevanju učne snovi, ki je pomembno za dolgoročno znanje. Prav utrjevanje snovi je ključen element proti pozabljanju, zato mu pedagoški delavci pripisujejo tako pomembno vlogo.

Ponavljanje z domačo nalogo

Dober način ponavljanja in utrjevanja znanja je redno pisanje oz. reševanje domačih nalog. Tako se izogneš, da bi za utrjevanje izbral(a) pretežke ali kako drugače neprimerne naloge.

 

Če za utrjevanje potrebuješ več vaj, si lahko priskrbiš dodaten delovni zvezek za utrjevanje ali na spletu poiščeš učne liste in si jih natisneš.

Tudi utrjevanje je lahko zabavno

Ni potrebno, da je ponavljanje snovi mukotrpno. Utrjevanje tujih jezikov si lahko popestriš s pomočjo učnih kartic in listkov ("stickers"), slovenščino z zabavnimi stavki in snemalnikom, matematiko kar v kuhinji, družboslovne predmete s pomočjo pripomočkov in memoriranja, naravoslovne predmete pa utrdiš z eksperimenti in preizkušanjem naučenega v praksi.

 

Prav tako na spletu obstaja veliko spletnih strani z zabavnimi igrami in nalogami s pomočjo katerih lahko utrjuješ učno snov. Morda se celo dogovoriš s sošolci in sošolkami, da se reševanja lotite skupaj in nato primerjate rezultate.

Za dodatna mnenja in vprašanja smo dosegljivi na ajdin.nasvet@kopija-nova.si.