02 2345 100

Moja košarica

Moja košarica

0,00 €
Skupaj:
Ajdine koristne informacije

Pisno preverjanje znanja

Objavljeno: 13.03.2014

Ajdini nasveti za učenje
Na pisno preverjanje in ocenjevanje znanja si se dobro pripravil(a), vendar ti pri reševanju zmanjka časa, pri težji nalogi se zmedeš, zato ti ne uspe pravilno rešiti niti lažjih, ipd. Če ti je kaj od tega znano preveri kako se lahko izuriš, da boš dosegel(a) boljše rezultate pri pisnih preverjanjih znanja.
 
Prvi pogoj za uspešno opravljen pisni preizkus znanja je seveda tvoje znanje, ostale prvine ti lahko le pomagajo pri osredotočenosti na naloge in praktično uporabo tvojega znanja.
 
Preglej vse naloge
Ko v roke dobiš pisni preizkus, najprej na hitro preglej vse naloge. Tako boš lahko ocenil(a) koliko časa ti bo reševanje vzelo, koliko je težjih nalog, ipd.
 
Ne izgubljaj časa
Na začetku ne izgubljaj časa s težjimi nalogami. Najprej se loti tistih, ki jih najbolj obvladaš, šele na koncu se loti težkih. Najtežja naloga ti lahko vzame veliko časa za razmislek, celo toliko, da ne uspeš pravilno rešiti niti najlažjih. Prav tako ti pade motivacija, če se najprej lotiš naloge, ki je po daljšem razmisleku še vedno ne znaš rešiti.
 
K težjim nalogam se vrni na koncu in jih poskusi vsaj delno rešiti. Če si se na pisni preizkus pripravljal(a), si zagotovo rešil(a) kakšno podobno nalogo. Premisli kako si se je lotil(a) in po podobnem principu poskusi rešiti še nalogo v pisnem preizkusu.
 

Površnost "odžira" točke

Reševanje nalog si organiziraj tako, da ti na koncu ostane še nekaj časa za pregled rešenih nalog pred oddajo. Hitro se zgodi, da zaradi površnosti narediš kakšno napako, ki vpliva na pravilnost naloge. Če jo ugotoviš pravi čas, jo lahko še popraviš in se izogneš nepotrebnemu izgubljanju točk.

 

Za dodatna vprašanja in menja smo dosegljivi na ajdin.nasvet@kopija-nova.si.