02 2345 100

Moja košarica

Moja košarica

0,00 €
Skupaj:
Ajdine koristne informacije

Motivacija za učenje

Objavljeno: 17.04.2014

Ajdini nasveti za učenjeV tokratnem Ajdinem nasvetu za učenje se bomo posvetili motivaciji, ki je osnovni pogoj za uspešno učenje.

 

Če si za učenje določenega predmeta motiviran(a), se učiš bolj kvalitetno in z zanimanjem, posledično si stvari lažje in hitreje zapomniš. Če si pri določenem predmetu nemotiviran(a) pa se na drugi strani težje prebijaš skozi učno snov, s težavo povezuješ informacije in zato je učenje še bolj mukotrpno ter dolgotrajno.

 

Motivacija je pravzaprav spodbuda, ki nas sili k osvojitvi cilja (ki je pred nami ali smo si ga zadali sami - npr. povišanje končne ocene pri predmetu, ki ti najmanj leži), deluje kot spodbuda, ki nam pomaga doseči zastavljen cilj.

 

Kako se motivirati za učenje?

Prav gotovo imaš tudi ti nek predmet raje od drugih, te snov bolj zanima in z veseljem izveš še kaj o tej tematiki. Že to je samo po sebi dovolj velika spodbuda za uspešno delo in učenje ter nenazadnje dobre ocene pri predmetu.

 

Pri predmetu, ki ti ne leži najbolj in te niti pretirano ne zanima, se poskušaj motivirati sam(a). Postavi si cilj (npr. izboljšanje zaključne ocene, boljše povprečje pri predmetu, ipd.) na katerega večkrat pomisli, ko se med učenjem znajdeš v slepi ulici. Zastavljen cilj naj deluje kot spodbuda pri učenju, da boš dosegel(a) zastavljen cilj.

 

Motivirajo te lahko tudi drobne malenkosti: pohvala po uspešno opravljeni nalogi, drobna malenkost, ki si jo privoščiš po napornem učenju (npr. druženje s prijatelji, ogled dobrega filma, ipd.)

 

Za vaša vprašanja, mnenja in predloge smo dosegljivi na ajdin.nasvet@kopija-nova.si.