Šolski program

Domača pisarna

Gradiva za pomoč pri učenju

Enake možnosti za vse otroke

Vodenje oddaje Delovna akcija me je za vedno spremenilo. Tam sem spoznala, da zna biti življenje zelo kruto. Odrasli se znamo v težkih situacijah prepričati, da ne potrebujemo veliko. In četudi imamo čisto malo, raje to namenimo svojim otrokom, da bi jim olajšali otroštvo.

 

V vseh treh sezonah so me najbolj prizadele tiste zgodbe, kjer so bili prikrajšani otroci. Še sedaj, ko pomislim na to, me stisne pri srcu in ne morem izbrisati iz spomina pogledov sramu, bolečine, strahu. Zato sem se odločila, da na svoj način pomagam k boljši prihodnosti otrok, ki prihajajo iz šibkejših družin. Kajti vsak od njih si zasluži lepo, dostojno otroštvo. In nihče si ne zasluži živeti v pomanjkanju.

 

Zato bodo letos šolski zvezki dobili popolnoma drug pomen. S svojo linijo šolskih zvezkov želim pomagati ustvariti pravičnejšo, enakopravnejšo družbo. Družbo enakih možnosti za vse.

 

S projektom želim širšo družbo spodbuditi k empatičnemu razmišljanju in delovanju. Posledično pa, seveda ob nakupu teh izdelkov, pomagati najranljivejšim otrokom. Jim omogočiti doživetja, zmanjšati občutek prikrajšanosti, uresničiti kakšno željo, česar jim družina ne more privoščiti.

 

Tukaj so v ospredju najprej žal (do)plačljive obveznosti, ki so del programa v šoli – plačilo voznine za šolski izlet, plačilo krožka, glasbene delavnice, pa tudi omogočanje razvoja talentov in uresničevanje dobrih želja.

 

Zato hvala vsem, ki ste ali še boste prepoznali v tem projektu koristi za svoje in druge otroke ter projekt podprli. Namreč z nakupom teh izdelkov boste bogatejši. Obdarovali boste naše manj priviligirane otroke.